Pangea

Minden, ami földtudomány

Juhari Zsuzsanna emlékére

2016. június 23. 22:04 - Tranquillius

Szinte pontosan egy éve, 2015. július 5-én jelent meg Juhari Zsuzsanna blogján az általa írt legutolsó bejegyzés Kubiláj kán hadihajójáról, melyet az "Isteni szél" pusztított el Japán partjainál. Az Élet és Tudomány régészet rovatának szerkesztője által írt blog tragikus hirtelenséggel "mondat közben megszakadt" ugyanezen a nyáron. A fájó űrt csak fokozta a halálának híréről szóló cikk rá egy hónapra. A flotta hasonlatnál maradva a fájó űr itt értendő a magyar ismeretterjesztő blogszféra flottájára, mely elveszítette nem csupán az egyik hajóját, hanem a zászlóshajóját és kapitányát is.

Személy szerint szinte minden bejegyzését elolvastam, volt, amihez hozzá is szóltam, de így utólag nagy szívfájdalom, hogy személyesen nem sikerült találkoznunk. A cikkeinek tömörsége, lényegre törő megfogalmazása, íve és az utánozhatatlan "ma is tanultam valamit!" érzése inspirálóan hatott a Pangea blog cikkeire is, kiemelném itt a hasonló szellemiségben útnak indított 5 perc geológia rovatunkat.  

Ezek az emlékek kavarogtak bennem, amikor ott álltunk lezlidzsi84 kollégával ma délelőtt a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat és a Tudományos Újságírók Klubja által útjára indított Juhari Zsuzsanna-díj Bródy Sándor utcai átadóján. Melyen a TÚK és a TIT képviselőiből, valamint Juhari Zsuzsanna gyermekeiből álló zsűri a Pangea blogot választotta elsőként érdemesnek erre a díjra. Az oklevélen túl pénzjutalomban is részesültünk, melynek nagyon örültünk, hiszen ennek révén lehetővé vált, hogy anyagiakkal is honoráljuk tíz szerzőnk eddigi munkáját!  

Hatalmas öröm számunkra, hogy a mai napon a Pangea blog lett a tudományos ismeretterjesztő blogok zászlóshajója, mely kitüntető címet a jövő évi győztes kihirdetéséig büszkén viseljük. Gratulálunk a többi díjazottnak és igyekszünk jó hírét kelteni a díjnak! Reméljük jövőre még nagyobb merítésből válogathat a zsűri! A Juhari Zsuzsanna-díjhoz jövőre kapcsolódni fog egy különdíj, melyet fiatal természettudományos ismeretterjesztő újságírók, vagy bloggerek kaphatnak meg munkásságukért.

Megpróbálunk felnőni a megtisztelő feladathoz! Egyúttal szívesen várjuk új szerzők csatlakozását!

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pangea.blog.hu/api/trackback/id/tr778835892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kugi · http://kugi.blog.hu 2016.06.24. 07:48:35

Gratulálok a megérdemelt elismeréshez!
Köszönet az eddigi posztokért, és további jó munkát kívánok!

Gáspár Norbert Pál · http://www.panoramio.com/user/185261 2016.06.24. 08:49:27

Gratulálok. Valójában nem is volt kérdéses szerintem, ki kapja. :)

Sigismundus · http://csakugyirkalok.blog.hu/ 2016.06.25. 17:18:09

Na ez szép eredmény, gratulálok. én is lelkes olvasója voltam Juhari Zsuzsa blogjának.

gigabursch 2016.06.27. 10:25:59

Szerettem Juhari Zsuzsa blogját, mikor odatévedtem, sokat olvasgattam belőle.

De én most döbbentem meg/rá, hogy ő meghalt,
Isten nyugosztalja.